Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nekonečná témata - Sudetští Němci byli hrozní. Hanba jim. Vraždění Němců už době míru! - Bylo v pořádku. Benešovy Dekrety to jistí - beztrestnost .

Důvod? Je to OK, oni napáchali zla více. Kolik lidí není ochotno, si náš banditismus ani připustit ? ...

Mašínové prudí donekonečna. Jasná věc, zákeřní vrazi. Léta 50, vrchol štěstí a radosti v zemi. Buduje se přece to lepší. Cestou totality, bezpráví a je vyhlášen boj! Třídní boj, jaksi nemá pravidla. Jedna třída, opět beztrestně - Mýtí a okrádá tu druhou. Kdo vraždí za pokrok - je pokrokový. Kdo se brání a bojuje za svobodu, je bídák. Mašinové ...

Kladu dotaz. Proboha a jak se tomu vlastně dalo bránit? Běsnění komunistů, jejich vražděním a zcizování osobních majetků? ÚV KSČ do toho vnesl i kus křesťanství. Pokud se ti sápu na hrdlo, nastav druhou tvář a obrať své kapsy. Kdo se brání je lupič. Vážně, kdo je tady tím masovým vrahem? U SS jednotek není co řešit. A co firma, která si přimaluje písmenko "M"? Hlásí se k tradicím. Tak proč neobnovíme taky jiné tradice? Stačí tak málo. K SS přimalovat rovněž "M". Tak vznikne SSM. Docela dobré krytí k obživování elitních tradic. Taky usilovaly o lepší svět !

Z vyprávění mého otce - 50 léta, šílenství. Ohrožen mohl být kdokoliv, záleželo na hlasu lidu. Někdo nad ránem zvoní u dveří - "Proboha, co se děje? Kdo se láme do chalupy? Fašisté již přece byli poraženi" ... :-)

2 0
možnosti

Mate tam nepresnost pane Bucku, jeden z tech Benesovych dekretu neznamenal beztrestnost, ale znamenal nestihatelnost. Jaky je v tom rozdil? V pripade, ze se jedna o beztresnost a nekdo zkusi takovy cin ohlasit musi policejni urednik udelat o tom zaznam, zustane svedectvi pro budoucnost. V pripade nestihatelnosti by policejni urednik iznameni trestneho cinu jednoduse ignoroval a osobu podavajici hlaseni vyhodil. O tom co se delo nejsou zadne uredni zaznamy, at uz se jednalo o kradez kralika nebo o o znasilneni a sadistickou vrazdu nezletile divky! Nic neni zaznamenano nic se nedelo. Bylo to vsak casove omezeno do konce rijna 1945.

1 0
možnosti

"...Mašín se ho rozhodl omráčit chloroformem a následně mu nehlučně podřezat hrdlo." Něžněji jste to napsat ani nemohl.

2 0
možnosti

Jiří, říkám to pořád. Obnovme SS + M. Plně se přihlasme k českým slavným tradicím. Jinak jasná věc. Bratři byli padouši .:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 18,44
  • Průměrná čtenost 4296x
Baví mě jezdit na kole krajem (Kolínsko/Nymbursko - Podlipansko/Pošembeří), navštěvovat sousední vesnice, hřbitovy, objevovat stará boží muka zapomenutá vprostřed polí, seznamovat se s regionální historií. Nejzajímavější je sledovat, jak se ony "velké" dějiny z učebnic a knih projevily v historii malých "obyčejných" míst obývaných "obyčejnými" lidmi. Studuju obecní kroniky, hledám v archivech nebo v historických katastrálních mapách. A sem tam o tom něco napíšu.